25 martie 2014

26 martie - Soborul Arhanghelului Gabriel


În afară de momentul Bunei Vestiri, Arhanghelul Gabriel apare de multe ori în viaţa Fecioarei Maria. Când ea era la templu, Dumnezeu îl trimitea pe Arhanghelul Gabriel să-i aducă mană din cer şi să o înveţe să citească. Când arhiereul intra în Sfânta Sfintelor vedea şi el pe arhanghel stând de vorbă cu Maria şi se minuna.

Tot el a anunţat-o când se va duce la fiul ei mult iubit: în timp ce Maria se ruga, plângând de dorul veşniciei, iată că a apărut înaintea ei o fiinţă care-i era nespus de dragă, Arhanghelul Gabriel. Avea în mână o ramură de finic şi i-a pus: "Pregăteşte-te, căci peste trei zile Fiul Tău şi Dumnezeul nostru va veni să te ia la cer".

În tradiţia islamică, Gabriel este considerat spiritul divin al adevărului, sub protecţia căruia s-a născut Islamul. Profetul Mahomed afirmă că Arhanghelul Gabriel, cel cu 140 de perechi de aripi, i-a dictat Coranul vers cu vers. El îl considera îngerul său protector şi inspirator, care l-a ajutat totodată să realizeze mai multe minuni.

Arhanghelul Gabriel este înger al darurilor, al intuiţiei, al clarviziunii şi al călătoriilor astrale. Misiunea sa legată de omenire este în principal aceea de a selecta suflete din Rai pentru încarnare şi de a le informa despre ceea ce trebuie să ştie pe Pământ. El restaurează viaţa şi lumina în aspectele neclarificate ale vieţii şi facilitează comunicarea între oameni.

Rugaciune 


Sfânt Arhanghel Gabriel, Înger al Încarnării,

Deschide-ne urechile spre avertismentele blânde

şi chemările calde ale Domnului

Te conjurăm să fii mereu înaintea noastră

Ca să înţelegem mai bine Cuvântul lui Dumnezeu

Ca să Îl servim mai bine şi să ne supunem mai bine Voinţei Lui

Şi ca să îndeplinim mai bine ceea ce El aşteaptă de la noi.

Ajută-ne să rămânem trezi pentru ca atunci

Când Domnul va veni să nu ne găsească adormiţi!
Amin! 

sursa: angelspir.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu