07 noiembrie 2017

12 noiembrie Vino in noua calatorie cu zambet si Roreiki : Iulia Hasdeu, Crama Regala si manastirea CaraimanVino pe 12 noiembrie 2017, plecare din Bucuresti ( la cerere din Ploiesti sau pe traseu)   sa descoperim simbolurile si misterele aparitiilor paranormale din castelul Iuliei Hasdeu, sa degustam sampanie regala, sa revedem muntii Bucegi si manastirea Caraiman.
Ce include ?
– vizita si tur cu ghid la Castelul Iulia Hasdeu
– vizita la muzeul Nicolae Grigorescu
– degustare 3 tipuri de sampanie
– vizita cu ghid la Crama Regala Azuga
– vizita manastirea Caraiman din Busteni
si ce altceva mai putem vizita pe drum ? : )
Ne vedem la locul de imbarcare la ora 8:00 iar la 8:15 pornim la drum. Prima vizita este la CAMPINA la Castelul „Templu al Luminii”. Iata o marturie a altui vizitator:
Eugeniu Sperantia, fiul scriitorului Th. D. Sperantia- unul dintre mediumii lui Hasdeu-, a vizitat Castelul in 1900, impreuna cu familia. Cartea ” Amintiri din lumea literara ” cuprinde evocari legate de personalitatea lui Hasdeu si de viata lui petrecuta la Campina. Lectura ne ajuta sa remarcam elemente descriptive ce au aparut si in descrierea facuta de Caragiale, dupa cum si elemente noi. ” In cimentul care acoperea fereastra „, scria Sperantia,” era practicata o deschizatura rotunda; era un fel de fereastra, cu geam, prin care, la amiaza, lumina soarelui cobora si inunda crestetul statuii. Dinauntrul turnului puteai observa ca aceasta fereastra, luminoasa si rotunda, infatisa pupila unui ochi imens, iar pe plafon era pictat in jurul ei un triunghi „. Era vorba cu siguranta de ” Ochiul lui Dumnezeu ” la care se referea si I.L. Caragiale. Retinem din memoriile lui Sperantia cum ca ” lumina soarelui cobora si inunda crestetul statuii „. O posibila explicatie ar fi ca lumina celesta revelata oamenilor isi afla simbolul natural in lumina care straluceste pe pamant. Lumina soarelui semnifica iubirea lui Dumnezeu si intelepciunea divina, care actioneaza benefic asupra inteligentei . in inima crestinismului primitiv se afla Gnoza, cu alte cuvinte Cunoasterea. Printre temele gnostice majore se afla Lumina divina, incarnata in persoana simbolica a lui Iisus. Mantuirea umanitatii obtinuta de Christos inseamna regasirea de catre om a Ochiului pentru a se restaura o privire totala, o viziune a lumii, care este Iubirea. (sursa text http://www.muzeulhasdeu.ro/)

Trecem strada de la castel si intram in lumea si casa unui pictor boem, Nicolae Grigorescu..
Si urmeaza partea a doua de „para-normal” ..ce ascud pivnitele Rhein?
Pivnițele Rhein din Azuga au fost deschise în anul 1892 și au fost recunoscute între cele două războaie mondiale ca “Furnisorul Curtii Regale” a României.
În prezent, Pivnițele Rhein Azuga reprezinta cea mai veche “locatie” in care se produce, fara intrerupere de-a lungul timpului, vinul spumant dupa metoda traditionala. Începand cu data de 27 aprilie 2006, Cramele Halewood au primit calitatea de “Furnizor al Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I” pentru vinurile spumante, iar in data de 12 Octombrie 2009, a devenit si Furnizor oficial pentru vinurile linistite.
Dupa degustare promit ca va invat ..trasnmutarea elementelor…cum sa faceti sa va imbatati numai cu aroma sampaniei 🙂
Ne continuam calatoria in Busteni unde avem timp liber sa respiram aer curat de munte si 2-3 ore pentru masa de pranz, vizita la manastirea Caraiman, Casa memoriala Cezar Petrescu (biletul in cumpara fiecare)..
Taxa de participare ti se poate parea putin mare, dar este o calatorie pt un in grup mic si include toate cheltuielile la vizite mentionate:
– bilete de intrare la obiectivele turistice (3 vizite)
– degustare 3 tipuri de sampanie
– transportul cu microbuz si taxe
– masa soferului
– servicii si asistenta turistica ghid de turism autorizat Ministerul Turismului
Taxa: 135 lei adulti
95 lei copii sub 14 ani (nu include degustarea de sampanie)
Rezervari la telefon 0726877966 Elena Zoltareanu
Mai sunt doar 7 locuri disponibile din 15  iar locurile in microbuz se ocupa in ordinea achitarii avansului de 50 lei in contul
RO04BTRLRONCRT0336611701
Elena Zoltareanu deschis la Banca Transilvania cu mentiunea „12 noiembrie”
sau RO80BTRLRONCRT0390236201 ASOCIATIA RAFAEL ROREIKI deschis la Banca Transilvania.
Cu drag si calatorii cu zambet !
Elena Zoltareanu
ghid de turism si maestru reiki
www.rafaelroreiki.com
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu