Treceți la conținutul principal

Simboluri din Calatoriile mele

Simboluri salvatoare


De cate ori am participat la slujbe in biserica dar nu am inteles ritualurile la care eram simpli observatori? In cartea Rugaciuni cu puteri vindecatoare -Psihoterapie isihasta- de Vasile Andru, autorul releva din SIMBOLURILE Bisericii: 
Crucea: simbolul mântuirii.
Cartea: simbolul mărturisirii.
Lumânarea: simbolul hristic, lumina vieţii.
Icoana: simbolul întrupării divinului în istorie.
Muntele: simbolul credinţei.
Mâna: simbolul vindecării.
Piciorul: simbolul slujirii, al ascultării.
Tripticul crucea + ancora + inima simbolizează: credinţă, nădejde, dragoste (I Corinteni 13:13).
Apa: simbolul purificării.
Pâinea şi vinul: simboluri euharistice. Ca exprimare spirituală, rememorăm simbolul pâinii (=trup hristic) la fiecare masă.
Arborii: Iisus, fericirea cerească; Învierea corpului (pe morminte); omul botezat faţă de cel nebotezat (copacul verde şi copacul uscat).
Florile: simbolul harurilor Sf. Duh.
Nuca: perfecţiunea omenească.
Metania: simbolul învierii omului din moartea păcatului.
Toaca: chemare şi mediere pământ–cer.
Clopotul: vocea exterioară a bisericii.
Amin: începutul şi sfârşitul.
Fireşte, înţelegem prin simbol un fapt lucrător, nu un idol. Icoana, nu este idol, ci este simbolul întrupării şi elucidează taina întrupării. Simbolul este o scară: nu idolatrizezi scara, ci urci pe ea prin taine şi înţelesuri, şi menţii mintea în tărie, trăieşti în duh, eşti în vestibulul miracolului. 


-------------------------------------------------------------------------------

ROSA la Castelul Huniazilor Aceasta fotografie am realizat-o intr-o camera din castelul Huniazilor (jud. Hunedoara), simbolul era pe tavan. 

 ROSA - simbol sanscrit care are rolul de a conecta la energii le solare, calde, vindecatoare de culoare auriu-opalescenta.. Reprezinta legatura cu Divinitatea exterioara si cu Divinitatea din noi, unind oamenii prin puterea iubirii, iertarii si prieteniei.
Sursa: (pg.160 - Dictionar de simboluri, Risvan-Vlad Rusu, edit. Dao Psi )


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

DECEBAL REX te cheama in Mehedinti

               Un simbol al judetului Mehedinti, statuia Regelui Decebal este inalta de 55m si lata de 25m, mai inalta decat monumentul lui Hristos din Rio de Janeiro si pazeste strasnic cu privirea, malul romanesc al Dunarii, in locul unde adancimea fluviului este cea mai mare 120m.
              Ideea construirii acestei statui i-a aparţinut omului de afaceri român Iosif Constantin Drăgan, un controversat istoric amator, şi a durat 10 ani (1994-2004) pentru ca cei 12 sculptori-alpinişti să o termine, realizarea ei costându-l pe Drăgan, în final, peste un milion de dolari. În comparaţie cu sculpturile realizate pe Muntele Rushmore, a căror realizare a durat timp de 14 ani (1927-1941), la acel proiect lucrând peste 300 de sculptori-alpinişti, statuia regelui Decebal s-a desfăşurat pe parcursul a zece ani, la realizarea ei lucrând 12 oameni. Executarea acestei lucrări s-a desfăşurat sub conducerea sculptorului român Florin Cotarcea. Pe pontonul din golful Mraconia unde se află cea mai mare sculptură în piatră din Europa se poate ajunge doar cu barca. Pentru modelarea stâncii s-a folosit peste o tonă de dinamită.
Chiar în faţa statuii, dar pe malul sârbesc, se găseşte de aproape 2000 ani o placă memorială antică ("Tabula Traiana"), monument ridicat de adversarul regelui Decebal, împăratul roman Traian, pentru a marca marşul trupelor imperiale romane spre Dacia şi a comemora victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac în anul 105.
Sub faţa lui Decebal se găseşte o inscripţie în latină: "DECEBAL REX - DRAGAN FECIT" ("Regele Decebal - făcută de Drăgan").
Iosif Constantin Drăgan a scris numeroase volume despre istoria dacilor şi a tracilor ("Noi, tracii"; "Imperiul Romano-Trac", "Mileniul imperial al Daciei"). Iar acest monument se afla sub protectia unei cruci, dupa cum se observa in fotografie.
Nu ezita sa faci o croaziera pe Dunare, aproximativ 2 ore pentru ca asa cum zice un proverb :''Treci o apa- mai scapi de griji si suparari", vibratia apei purifica aura si campurile subtile. Peisajele sunt mai frumoase decat in Grecia, iar aerul mai curat.
In urmatoarele articole: despre Drobeta Turnu Severin, Podul lui Traian construit de Apolodor din Damasc, uriasii de peste 2 m din pesteri, Manastirea Sfanta Ana, Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele...
Va recomand PENSIUNEA SEPTEMBRIE 4 margarete, ce dispune de 10 camere situata pe malul Dunarii, la limita ariei strict protejate a Parcului Natural "Porţile de Fier". Pensiunea este un loc cu energie benefica si un peisaj  (trebuie click aici :))...ce te lasa fara cuvinte, dar te invita la: meditatie, o sesiune de pescuit sau innot in Dunare.
Alege Cazanele Dunarii atunci cand cauti Linistea Interioara si iti vei regasi Puterea si Energia stramosilor nostrii dacii!
                     
Sursa:

-------------------------------------------------------------------------------------


        Oamenii de ştiinţă din Laboratorul de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg, au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ: omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

         Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire. Rezultatele au demonstrat ca daca se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandările bisericii ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă. Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale. Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat.
Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi."Apa "distinge" nivelul de credinţă al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.

Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina. Trad. Din engleză în română Cristina M. C1999-2009 "Pravda Ru"
------------------------------------------------------------------------------------------

1 ianuarie 2012 Turcia, Istanbul, Biserica Sf. Sofia


poza altar plan apropiat- in interiorul bisericii Sf. Sofia


poza din aceeasi pozitie ca si cea de sus, realizata la aproximativ 10 secunde -in centru prezent globul luminos 
-------------------------------------------------------------------------------
Am Fost si SAMURAI

        Samuraiul- simbol al Japoniei. În război, samuraiul, călărind pe un cal, încărcat cu harnașamente grele și somptuoase, purta o armură făcută din plăci de fier, coifuri de fier bogat decorate, încălțăminte din piele de urs, un arc mare, tolba cu săgeți, un pumnal și una sau două săbii: una lungă (katana) și una scurtă (wakizashi). Astfel de sabii puteti admira in colectia de arme expusa la Castelul Peles din Sinaia. Cuvîntul samurai este derivat din verbul japonez saburau (de unde a derivat și numele masculin "Saburo") însemnînd a servi. Samuraiul era literar servitorul unui nobil. Ei erau cei care-i apărau pe shogun și pe daimyo – nobilul feudal.
Stiati ca: un samurai trebuia obligatoriu să știe să cânte la un instrument, de obicei flaut.
Au existat și femei samurai. Chiar și ele se sacrificau dacă erau îndemnate de soț sau de căpetenia locală. Spre deosebire de bărbați ele își tăiau carotida. Samuraiul ducea o viata simpla si sobra, ascetica si care semana mult cu cea a calugarilor; unii luptatori chiar imbracau rasa de calugar peste armura si isi radeau capul. Selectia samurailor se facea pe criterii severe in privinta calitatilor fizice si sufletesti ale luptatorului. Bushido, codul principiilor morale ale acestor cavaleri, incorpora in concept aceste "table ale legii" care preexistau in inimile lor. Sursele acestui cod sunt profund religioase: shintoismul si budismul Zen. Invataturile religioase si preceptele inteleptilor le-au conturat sufletul: impacarea cu soarta, detasarea de cele lumesti, seninatatea in fata mortii, dragostea de glie. Spre a evita umilința captivității, iar mai târziu in istorie, spre a demonstra credința față de stăpân, sau spre a protesta împotriva conduitei nedrepte a unui superior direct, a apărut obiceiul numit harakiri - care înseamnă „a-ți spinteca, taia burta”, hara in traducere din japoneza-stomac. De aici si centrul Hara. Un cuvânt mai elegant, derivat din chineză, seppuku. Act voluntar în situațiile indicate mai sus, acest mod de sinucidere devenea obligatoriu când, ca o favoare ce li se făcea samurailor, aceștia erau condamnați la moarte. Sunt multe alte povesti despre codul de conduita al samuraiului, ritualuri de pastrare a memoriei dupa moarte...
  • Cea mai celebrata si iubita legenda a samurailor din cultura japoneza prinde din nou viata: pelicula 47 Ronin va fi lansata 3D pe 21 noiembrie  2012.

Surse:Wikipedia, Codul samurailor.
-------------------------------------------------------------------------------

Fosile inestimabile in statia de metrou 'Politehnica'
Pentru un nou episod din aceasta rubrica ne-am aventurat in subteranele Bucurestiului, pentru o calatorie in timp cu... metroul. Nu multi stiu ca in Bucuresti o calatorie in timp, pana in Cretacicul superior, in urma cu 180 de milioane de ani, costa cat o cartela de metrou. Asta pentru ca statia de metrou Politehnica, inaugurata in 1983, este pavata cu placi de marmura pline de fosile, care au trait cand pe Pamant nu exista viata decat in apa.

Acest lucru transforma statia de metrou intr-un adevarat muzeu sau intr-un sit paleontologic spectaculos, pentru cei care au curiozitatea de a se uita pe unde calca. La Politehnica mii de bucuresteni pasesc zilnic peste un ocean pietrificat, fara sa stie.

Fosilele de la metrou Fosilele de la metrou

Se pare ca in marea graba de a da in folosinta statia de metrou, pe constructori nu i-a mai interesat ce fel de marmura folosesc. Asa ca marmura extrasa din muntii Apuseni, de la Rosia, a fost intinsa pe jos ca un covor rosu plin de "firimituri" mai vechi de 80 de milioane de ani. Aspectul interesant al marmurei nu i-a facut pe constructori sa banuiasca ca fiecare bucata continea fosile de scoici si animale marine. Acestea poarta numele "vaccinites" si "hippurites" si provin din perioada cretacica, iar vechimea lor a fost estimata la 65 si 180 de milioane de ani.

Astfel ca in statia de metrou de la Politehnica se gaseste un intreg recif de Rudisti, dar si din alte specii acvatice.

Fosilele de la metrou Fosilele de la metrou

Specialistii in geologie de la Universitatea Bucuresti au confirmat ca in placile de marmura din statie exista fosile cu o valoare paleontologica inestimabila. Avand in vedere acest lucru, ne gandeam ca statia de metrou ar putea fi transformata in muzeu, cu panouri care sa explice formele ciudate din marmura de pe jos si ecrane pe care in loc de reclame si stiri despre vedete, sa se difuzeze documentare despre "oceanul pietrificat" si despre creaturile care au trait aici, in podea, pentru ca oamenii sa stie pe ce "comoara" pasesc.

Fosilele de la metrou Fosilele de la metrou

Din cate stim, intentia de a pune in valoare statia Politehnica exista de prin 2003, dar probabil ca si aceasta ideea s-a "fosilizat".


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Simbolul Yin -Yang


            Echilibrarea Yin -Yang sau mai exact intre barbatul si femeia din noi : in terapie si autotratament Reiki se folosesc CKR si SHK pe cele 7 chakre si pe chakrele umerilor. Trebuie inteles ca numai dupa echilibrarea yin si yang din noi se deschid capacitatile extrasenzoriale. 
Sursa:  "Reiki intre mit si realitate" - Ovidiu-Dragos Argesanu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Metode de trimitere a Luminii în timp: prezent, trecut, viitor

Metoda distanţei       Se activează palmele cu toate simbolurile cunoscute.        Se aşează palmele în faţa noastră în dreptul plexului, se mentalizează persoana căreia îi trimitem Lumina între palmele noastre. Se activează în aer simbolurile între palme, CKR, SHK, HSZSN (desenare plus rostirea numelui de trei ori), se trimite Lumina 5-10 minute. La sfârşit se mulţumeşte Divinităţii şi este ideal a se face o rugăciune pentru cel tratat.             Metoda ursuleţului        Se activează palmele cu toate simbolurile cunoscute incluzând CKR, SHK, HSZSN.        Se i-a un ursuleţ de pluş şi cu palmele pe el se urmează poziţiile de autotratament. Ursuleţul este doar un ajutor pentru a putea mentaliza, el poate fi înlocuit cu o sticlă de cola, cu un telefon mobil sau cu un aparat de fotografiat. Pe acelaşi principiu se poate face tratament la distanţă cu ajutorul obiectelor din jurul nostru, fără a uita să-l facem de sus în jos.       Metoda fotografiei        S

Initiere in energia Arhanghelul Sandalphon 30.12.2013

Sandalphon ne ajuta sa rostim adevarul cu voce gentila Sandalphon ne deschide catre comunicare  Initiere in energia Arhanghelului Sandalphon - Arhanghelul Duhului Sfant , al Muzicii si cel ce poarta rugaciunile la Dumnezeu.   Sandalfon a fost profetul Ilie, care s-a inaltat la ceruri ca arhanghel. El slujeste in multe privinte, ii ajuta pe oameni sa-si vindece tendintele agresive si duce rugaciunile noastre catre Creator. In plus, Sandalfon ii ajuta pe muzicieni , in special pe cei care folosesc muzica pentru vindecare. Fiindca este unul dintre cei doi oameni care au fost inaltati la rangul de arhangheli, Sandalfon este considerat frate geaman cu Metatron (care a fost profetul Enoh). Invataturile vechi evreiesti vorbesc despre statura impresionanta a lui Sandalfon si spun ca Moise il numea pe Sandalfon „ingerul cel inalt”. Luni 30.12.2013 ora 18:00 -19:30, Bucuresti.  taxa 25 lei. Dupa initiere primiti informatii despre Sandalphon, cum utilizati aceasta energie si cum

Initiere si seminar practica KI MANNA

O zi colorata de sanatate si sentimente pozitive! Multi ati primit initierea Ki Manna Reiki la distanta. Pentru cei din Bucuresti saptamana viitoare, 27.01.2020 ora 18:00 va invit la un seminar de practica, cum facem initierile la distanta, terapie si curatare a sufletului, chakrelor si autotratament cu acest simbol - Ki Manna. Pentru Meditatia de curatare va recomand sa veniti cu cristalul preferat. Pentru participare orice donatie e primita catre Asociatia Rafael Roreiki. Inscrieri cu sms sau telefon la 0726877966. #bucuresti #reiki Cei care doresc sa primeasca initierea in data de 27.01.2020 vor veni de la ora 17:30, inscrieri la asociatiarafaelroreiki@yahoo.com Seara de la ora 22:00 voi transmite initiere si de la distanta. Inscrieri cu sms sau telefon la 0726877966. Elena RoReiki formator si terapeut Reiki la Asociatia Rafael Roreiki www.rafaelroreiki.com Impartasim mai departe Lumina si Adevarul ! Ce este